Jeg bruger en grundopskrift på en “ragu” den officelle opskrift iflg dette site. Italiens akademiske/officelle opskrifter. Meget interessant side for de nørdede. Men jeg har selvfølgelig rettet i den.

Lasagne

Kødsovsen!

Bladselleri

Gulerod

Løg/hvidløg

Laurbær

Tomat på dåse, en GOD een af slagsen. Jeg køber altid de hele.

Tomat puré

Et par grene frisk timian

En sjat vin, hvis du har det.

Salt/friskkværnet peber

Oksekød

Et nip sukker

God tid

Intet andet. Absolut intet andet.

Kødet brunes af på en pande, vær grundig. Det vigtigt for smagen, nej det skal ikke koge, men steges. Brun din tomatpuré af, det fjerner bitterheden.

Selleri, gulerod, løg og hvidløg hakkes fint. Brunes let af. Kom vin og timian samt laurbær ved.

Kom dit brunet kød ved, flået tomat og sukker ved.

Lad det simre i 4-6 timer. Jep, det kan ikke være anderledes. Og det bør heller ikke være anderledes, men du laver self en stor portion, det klart.

Ostesovsen!

SMØR

4 spsk mel

1 liter SØDmælk

Revet ost, gerne flere typer ost.

Muskat, frisk revet

Frisk kværnet peber og salt

Smelt smørret, tilsæt melet. Lad det “stege lidt” når det “skiller” kommes sødmælken ved. Jo federe mælken er, jo nemmere er det at piske det jævnt. Kog mel smagen væk. Tilsæt dit revet ost, jeg bruger gerne en blød og fast ost”. Og gerne rester. Hvor meget, bestemmer du groft sagt selv. Smages til med frisk revet muskat, salt, sukker og peber. Er den for tyk, kom lidt mere mælk ved.

Så er du klar til at samle din lasagne.

Din form beklædes med bagepapir (du vil takke dig selv senere)

Start med sovs, pasta plader og derefter den hvide fede sovs. Forsæt og slut af med sovs. Læg det overskydende bagepapir over lasagnen. Bages i ovnen i 25 min med bagepapir, derefter løfter du papiret væk og bager videre i 15 min på 175 grader.

Efterlad en kommentar