Velbekomme,..

Godt at vide

Stjerneskud med en helt helt anderledes panering, der toppes med lækker citron confit. Perfekt hvis du vil imponere dine gæster. Start gerne dagen før med citron confit og evt dild mayonnaisen,..

Råvarekurv

Friske rødspættefileter

Håndpillet rejer, hvis det skal være lækkert. Og det skal det.

Sesamfrø – Hørfrø – Solsikkefrø – Græskarkerner

Smør ristet brød (meget gerne surdejsbrød)

2 æggeblommer

Rapsolie

Lidt eddike

Grov sennep

10 citroner

150g sukker (hvidt sukker)

Stort bundt dild

Varmrøget laks fra din fiskepusher

Urter, salat, her er brugt:

Frissé

Ærteskud

Rød skovsyre

Citron confit

Skrællen af 10 citroner rives, kun det gule gerne med en kartoffelskræller. Citronskrællerne ligges i koldt vand i en kasserolle. Koges op, og der tilsættes nyt koldt vand . Dette gentages 10 gange. (Du hiver bitterheden ud af citron skrællen).

Imens presser du citronerne for saft, -saften koges til en lage med 150g sukker. Afkøles.

Når du har kogt dine skræller færdige, blendes skallerne med din afkølet lage. Nu er den færdig og bør have en gelé agtigt konsistens. Kom den på en “sutteflaske” hvis du har sådan een, eller lille sprøjtepose, nemt at dutte ved anretningen.

Dild mayo

Dild blendes med rapsolie, trækker en time eller to. Sies derefter igennem et rent klæde.

Pisk æggeblommer med en anelse eddike (evt æbleeddike), sennep og salt.

Derefter tilsættes din dildolie lidt efter lidt, i en tynd stråle. Husk at smage den til med syre, salt og peber.

Fiskefilet

Hørfrø, solsikke, græskarkerner samt sesamfrø blendes. Ikke alt fint. Spætterne paneres i frøblandingen, -bare rolig de skal nok sidde fast, osse uden brug af æg. Læg filterne på køl en times tid. Steges herefter i rapsolie. Kernerne giver en fantastisk smag og sprødhed. Husk salt og peber.

Så er du klar til at anrette!

Læg dit smørristet brød på din flotteste tallerken, derefter salat, fiskefilet, varmrøget laks og rejer. Dut med mayo og citron confit. Toppes med urterne. God appetit.

Himmelsk Stjerneskud

2 Comments

  1. A. Skafte den 14. maj 2020 kl. 19:47

    Ser sku lækkert ud. Den vil jeg klart prøve snart

  2. Tove Mikkelsen den 2. august 2020 kl. 17:15

    Med garanti…. det skal prøves. Sikker på det bliver et stort hit hos os 👍og tak for tip ❤️

Efterlad en kommentar